Salsa dans- en ballet school Voorhout
 


Heidy Willaert

Oprichtster, Salsa Instructrice & choreograaf

Heidy was een laatbloeier en begon met Salsadansen op haar 25e in 1999. Van kinds af aan was ze al gefascineerd door dansen en musical. Het echte dansen kwam er niet van, tot ze tijdens een studiejaar in Florida in aanraking kwam met Salsa. Direct verliefd geworden, ging ze in Nederland teruggekomen gelijk op les. Begonnen met Curacao stijl (rechtsvoor), switchend naar On1 en daarna naar On2 binnen een paar jaar. Ze begon in 2002 les te geven en in shows te dansen. Heidy ging na enkele jaren solo verder met lesgeven in partneringlessen, wat in die tijd uitdagend was als vrouw alleen. Heidy heeft met grote namen gewerkt en op vele podia gestaan. Heidy reisde ook regelmatig af naar congressen in binnen- en buitenland om lessen te volgen bij veel verschillende docenten. Dat heeft haar naar eigen zeggen veelzijdig gemaakt en niet binnen 1 stijl terug te brengen. Na een lange pauze is ze in 2019 gestart met VW Dance Studio in haar woonplaats Voorhout.

In de eerste jaren heeft ze o.a. samengewerkt met Francisco Vazquez. Door deze samenwerking is Heidy zich tijdens de pandemie weer gaan concentreren op LA Style On1 door online lessen te nemen bij Erica Spirito en Francisco & Johnny Vazquez. 

"Daardoor is er toch weer een wereld voor mij opengegaan. Ik danste in mijn eerdere jaren al snel Salsa On2, ook Mambo genoemd. Nu ontdek ik weer heel veel leuke, voor mij nieuwe aspecten aan LA style On1". Ze blijft het ontzettend leuk vinden om zelf te lessen. Het houdt mij bij de tijd, ik kan mee-ontwikkelen met mijn leerlingen en kan ze ook nieuwe dingen blijven aanbieden". 


Heidy heeft ook een warm hart voor Afrikaanse & Moderne dans, percussie en zingen. Heidy heeft een (ex-)achtergrond als Jurist en 1e graads docent Maatschappijwetenschappen. Nu richt ze zich al 5 jaar op haar dansschool en Festival.


Ons team

Irina Radtchenko
Evy Puga
Glen & Khristy
Kim Plokker-Dubbelaar


 
E-mailen
Bellen
Instagram