Uw titel               Salsa dans- en ballet school                                                -  Voorhout  - 
 

Salsa LA Style

Salsa vind zijn oorsprong in Cuba. De geschiedenis van de muziek en de dansen die hebben geleid tot Salsa is te uitgebreid om hier diep op in te gaan. Wel vermelden we dat Afrikaanse muziek en dans, door de komst van slaven, een grote invloed heeft gehad. Oorspronkelijk was Salsa een verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes. De muziekstijl vermengde zich door immigranten in New York met jazzmuziek en Big Bands en daar kwam de Mambo uit. Wanneer is lastig te zeggen, maar op een bepaald moment begon men de muziekstijl Salsa te noemen en ook het dansen op de muziek. Een gestructureerde stijl was er nog niet. LA Style Salsa is een stijl ontstaan en gecreëerd door o.a. Francisco Vazquez eind jaren 80/begin jaren 90 in Los Angeles. Salsa werd gewoon door een ieder gedanst zoals hij dat wilde dansen, en er was toen ook wat men noemde Ballroom Salsa. Francisco zag in die periode Annetje Riel en Marlon Castillo een wedstrijd en een auto winnen hiermee. Dit wilde hij ook en hij begon zijn eigen Salsastijl te ontwikkelen en wedstrijden te winnen. Hij richtte Los Rumberos Dance Company op en begon musical-achtige shows te maken met dansacrobatiek en introduceerde music-editing. Hij leerde zijn stijl aan zijn broers Johnny en Luis Vazquez en samen begonnen ze de stijl over de hele wereld te verspreiden door de opkomst van Salsafestivals en congressen. Ook hier zit een Nederlands staartje. Annetje Riel kwam terug in Nederland wonen en begon Club Asi in Haarlem met LA Style, wat men in Nederland nog niet kende. Annetje nodigde vrienden uit, waaronder de Vazquez broers en ontdekten dat niemand met hun kon dansen, zo ontstond het idee om hun het jaar daarop terug te laten komen voor een weekend vol met lessen van hun en shows! De geboorte van het Europe Haarlem Salsa congress, 1 van de eersten in zijn soort. Inmiddels wordt On1 (zo kwam LA style te boek te staan) over de hele wereld gedanst, maar dekt de lading niet van LA Style. Er is veel wat On1 gedanst kan worden, maar LA Style is echt een stijl. Doorspekt met Pachanga, Afro-Cuban Rumba en tal van verschillende soorten draaien en inzetten, dansacrobatiek etc. is het door de jaren heen door de broers doorontwikkeld. Het is een mooie, intensieve en technisch hoge Salsastijl om te leren. Naast de Salsa LA Style ontwikkelde zich ook de Mambo (On2 ofwel Salsa NY Style) zich verder door de komst van de Festivals.  Andere bekende Salsa dansstijlen zijn de Cubaanse en de Colombiaanse Salsa. 

Salsa LA Style wordt gegeven door Heidy Willaert en Glen van Dancamore. Francisco zal af en toe in Nederland zijn en de cursisten zullen dan gastlessen krijgen van hem met Heidy!  Salsa wordt regelmatig gegeven als workshop of Bootcamp op zondag. Houdt onze homepage in de gaten of wordt lid van onze whatsapp groep 'worskhops VW Dance Studio'.


Salsa fusion Lady Styling & Following

Salsa Lady Styling LA Style On1 is een les met de focus op het dansen van de dame solo en als volger. In deze cursus ligt de nadruk op jouw dansen, jouw lichaam, jouw bewegingen, sierlijkheid. Hierdoor zul je stabieler worden op de vloer, je techniek zal verbeteren en daarmee ook je uitstraling en zekerheid op de dansvloer! In partneringlessen is voor de rol van het individu minder tijd, in deze lessen wordt daar juist aan gewerkt. Tijdens deze lessen komt dan ook Following aan de beurt. Denk dan aan allerlei draaien en basispartnering als Cross body lead die je hier solo aangeleerd krijgt. Het is een les om je dansen in de partnering te verstevigen, maar ook zeer geschikt als je wel Salsa wil leren maar (nog) niet met een partner wil dansen! In deze lessen is er aandacht voor algemene danstechnieken zoals die voorkomen in dansen en allerlei onderdelen apart, zoals houding, evenwicht, armen & armstyling, benen, isolaties, turns & spins en meer.....

Alles wordt aangeleerd d.m.v. uitleg, oefenen en routines die aangeleerd worden! Ook in deze lessen zal er tijd en aandacht zijn voor Pachanga, Afro-Rumba, Chachacha, Ballettechnieken etc (fusion). De laatste cursus van het jaar leer je een kleine choreografie. Wie dat wil kan daarmee ook meedoen met onze jaarlijkse eindvoorstelling in juni in @Hok te Voorhout. Er zijn enkele malen per jaar ook gastlessen van nationale en internationale instructrices voor Salsa Lady Styling en de aanverwante dansvormen!

Salsa fusion Lady Styling & Following wordt gegeven door Heidy Willaert.  Zie lesrooster.


Bachata Dominican/Moderna Solo

Deze les bestaat uit het aanleren van solo Footwork van de Dominican & Moderna stijl Het zal iets minder gericht zijn op Lady Styling en dus ook geschikt voor heren. Bachata Dominican is relatief snel voetenwerk, leuke passen die worden afgewisseld met het iets rustigere en algemene Moderna. Daarbij wordt wel aandacht besteed aan bodymovement, isolaties, spins & turns, armgebruik en algemene danstechnieken zoals houding, beweging en gewichtsverplaatsing. Bachata Dominican/Moderna wordt gegeven door Heidy Willaert. Zie lesrooster.


Salsa & Bachata Kids (6 - 12 jaar)

Salsa & Bachata Kids is een speelse, muzikale dansles waarbij de basis dansstappen en figuren worden geleerd van verschillende Caraïbische en Latijns-Amerikaanse dansen zoals Salsa, Bachata, Merengue, Pachanga en Afro-Rumba. Dit wordt gemixt met ADV Ballet, Streetdance, Urban en Moderne dans. We dansen  en leren de ritmes op Carabische/Latijns-Amerikaanse muziek, moderne en jaren'80-'90 muziek. Na deze groep kunnen ze overstappen naar een andere dans of doorgaan met Afro-Latin dansmix en zich meer gaan specialiseren in Salsa of Bachata. Ook kan er overgestapt worden naar ons dansteam. De laatste les voor de Kerstvakantie is een kijkles voor vrienden en familie, in juni vindt de jaarlijkse eindvoorstelling plaats in @Hok te Voorhout. 

De lessen worden gegeven door Erin Huisman en Heidy Willaert. Zie lesrooster.

Salsa en Bachata voor Teens/ Young adults (12 - 20 jaar)

Vanaf  12 jaar kun je kiezen voor Salsa of Bachata les. Je leert nog steeds beide dansen, maar de nadruk ligt op 1 stijl, Salsa of Bachata. Je leert de stijl op een hoger niveau, zowel solo als partnerwerk. Bij de lessen leer je naast de basis, die super belangrijk is, ook Bodymovement, Footwork, Styling, Spins & Turns. De meiden gaan ook op Heels leren dansen! Elke les start met een warming-up en een cooling-down.

Binnen Salsa zal er ook aandacht zijn voor Mambo, Afro-Cuban, Afro-Rumba, Pachanga en Chachacha en Heels-lessen.

Binnen Bachata zal er aandacht zijn voor Bachata Dominican en Moderna.

De laatste les voor de Kerstvakantie is een kijkles voor vrienden en familie, in juni vindt de jaarlijkse eindvoorstelling plaats in @Hok te Voorhout.

 De lessen worden gegeven door Heidy Willaert en gastdocenten. 

Deze les zal regelmatig als workshop aangeboden worden op zaterdag en kan aangevraagd worden als workshop voor scholen, partijen e.d. Houdt onze homepage in de gaten of volg ons op Instagram of Facebook of wordt lid van onze whatsapp groep 'workshops VW Dance Studio'.

Peuterdans 2-4 jaar

Peuterdans is heerlijk bewegen voor het kind samen met een ouder/begeleider. 

Vanaf 3 jaar kan er langzaam toegewerkt worden naar alleen meedoen met de les of workshop zonder een ouder/begeleider.
Bij Peuterdans wordt er gezellig gedanst en bewogen op leuke en diverse kindermuziek. Er wordt er gewerkt met thema's zoals het weer, seizoenen of leer-aspecten zoals tellen, kleuren, tanden poetsen etc. Ook wordt er regelmatig met attributen/accessoires gedanst.

Vanaf ongeveer 4 jaar kan je kind doorstromen naar ADV Ballet 4+. De lessen zijn voor zowel jongens als meisjes. De laatste les voor de kerstvakantie is een kijkles en in juni hebben we een eindvoorstelling in @Hok te Voorhout. 

Peuterdans wordt gegeven door onze Balletdocente Irina Radtchenko.  Op dit moment wordt Peuterdans als workshop gegeven. 

Najaar 2022: woensdag 19 oktober en woensdag 30 november om 10.00. Aanmelden via de homepage.


Ballet Algemene Dansante Vorming 4+

Ballet Algemene Dansante Vorming is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar.
In deze les gaan de kinderen starten met  verkenning van echt dansen en Klassiek Ballet. Poses, draaien, houding, danspassen en armbewegingen komen aan bod. De oudere kinderen zullen af en toe al aan de barre werken. Er wordt ook gewerkt aan muziekherkenning en ritme en er zal regelmatig met een thema (denk aan seizoenen, weer, tellen etc) en attributen gewerkt worden. Met 6 of 7 jaar, afhankelijk van hoe ver het kind is, kan er doorgestroomd worden naar Klassiek Ballet of een andere dansvorm zoals Salsa & Bachata KIds. In december hebben we een kijkles en in juni is onze einduitvoering in @Hok te Voorhout.

Ballet ADV 4+ wordt gegeven door Irina Radtchenko.  Zie lesrooster


Klassiek Ballet 

Klassiek ballet is voor kinderen vanaf 6 jaar t/m volwassenen. Bij Klassiek Ballet wordt gewerkt aan alle onderdelen zoals houding, armposes, benen, balletposes, stappen, draaien, los en aan de barre. 

In de kinderlessen is de laatste les voor de kerstvakantie een kijkles. Aan het einde van het jaar wordt er door alle balletgroepen vanaf 4+ gewerkt aan een eindvoorstelling die elk jaar is in juni in @Hok te Voorhout.

Op dit moment hebben we de groepen 4+, 6+, 9-12 jaar en Volwassenen beginners.

Klassiek Ballet wordt gegeven door Irina Radtchenko. Zie lesrooster.Hula Kids 6+

Hula is een Polynesische rituele dansvorm en behoort tot de inheemse gebruiken van onder andere Hawaï, Frans-Polynesië, Samoa, Tonga en Nieuw-Zeeland. Hula betekent 'dans'. Er bestaan vele ondersoorten.
Hula werd door de opkomst van het toerisme in Hawaï een Showbiz-gebeuren. Echter van de jaren '70 kwam er een opleving van de traditionele Hula en er zijn nu vele traditionele Huladansers die trouw blijven aan de oorspronkelijke rituelen. Op verschillende plaatsen zijn er jaarlijkse Festivals waar vele Halau's strijden om de eer van de beste uitvoeringen. Hula kids kan ook aangevraagd worden voor een verjaardagspartijtje.

Hula wordt gegeven door Evy Puga. Hula Kids wordt regelmatig als workshop gegeven op zaterdag en kan als workshop aangevraagd worden voor o.a. scholen en verjaardagspartijtjes. Houdt onze homepage in de gaten of wordt lid van onze whatsapp groep 'workshops VW Dance Studio'.


Bellydance

Buikdans (Raqs Sharki) is een Oriëntaalse dans afkomstig uit het Midden-Oosten en Afrika waarbij veel verschillende lichaamsdelen onafhankelijk van elkaar bewegen. Buikdans is zowel kunst als entertainment. Het is een dans van en voor vrouwen, afkomstig uit de onderbuik, het bekken, de baarmoeder.  De dans beschrijft en begeleidt alle fases  in het leven van een vrouw, van jong meisje tot oude oma. Het is speels, vrolijk, krachtig, spiritueel, spannend, sensueel en geschikt voor alle lichaamstypes. Het zal je helpen je spierspanning, flexibiliteit en bewegingsbereik te verbeteren. Je krijgt ook een betere houding en een nieuw gevoel van zelfvertrouwen en zelfexpressie. Aan het eidne van het jaar kan er door de cursisten die dit leuk vinden meegedaan worden met de lerares samen aan de eindvoorstelling in juni in @Hok te Voorhout.
Bellydance wordt gegeven door Evy Puga.  Zie lesrooster.


Ori Tahiti

Ori Tahiti is een Polynesische traditionele dans van het eiland Tahiti in Frans-Polynesië. In de Tahitiaanse taal betekent 'Ori Tahiti' letterlijk Tahitiaanse dans. Ori Tahiti heeft diepe wortels in de oude Polynesische beschaving. Het was vanouds beweging gekoppeld aan spraak. Dat is een van de weinige tradities die overeind is gebleven door de eeuwen heen. Er is nog steeds een directe link tussen de Tahitiaanse taal en de dansbewegingen. De dans is vrouwelijk, expressief en vergt veel van het lichaam. De isolaties die met name in de benen, heupen en bekken liggen, zijn intensief, zelfs zwaar te noemen. Wil je een goed workout op een leuke manier en door dans, en tegelijkertijd soepeler worden en zekerder van je lichaam en jezelf, probeer dan eens Ori Tahiti! 

Ori Tahiti wordt gegeven door Evy Puga. Ori Tahiti wordt regelmatig als workshop gegeven op zaterdag en kan aangevraagd worden als workshop voor jongeren, events e.d. Houdt onze homepage in de gaten of wordt lid van onze whatsapp groep 'workshops VW Dance Studio'.


Bachata Fusion

Bachata is van origine een partnerdans uit de Dominicaanse Republiek ontstaan vanuit o.a. de Bolero en werd Amargue genoemd. In de jaren '80 kreeg het de naam Bachata. De authentieke Bachata (wordt nu vaak Dominican Bachata genoemd) kenmerkt zich vooral door voetenwerk combinaties die van generatie op generatie werden doorgegeven. In de jaren'90 ontstond de Westerse stijl (wordt nu vaak Bachata Moderna genoemd). Westerse dansen introduceerden de horizontale basisstappen i.p.v. de Domincaanse Box step.  Rond 2005 kwamen daar invloeden bij van o.a. Salsa, tango en Ballroom. De Bachata evolueerde zich vervolgens nog verder door muzikale invloeden en toevoegingen van buitenaf, en ontstonden er ook verschillende manieren van dansen op Bachatamuziek. Op dit moment kan er ruwweg onderscheidden worden in Bachata Dominican, Bachata Sensual en Bachata Moderna. 

In de cursus wordt samengedanst, maar leer je ook Footwork (solo). Tijdens de lessen rouleer je van partner, waardoor je met iedereen leert dansen. Er worden in Nederland en daarbuiten vele feesten, Festivals en Congressen gegeven, waar het van oudsher de gewoonte is dat je met iedereen danst. Hierdoor hoef je je ook niet met een partner in te schrijven. Schrijf je je wel met een partner in en wil je niet rouleren? Geef dit dan tijdig aan aan de docenten zodat ze hier rekening mee kunnen houden. 

Bachata Fusion ( een mix van met name Dominican en Moderna) wordt gegeven door Glen & Khristy (Dancamore). Bachata fusion wordt regelmatig op zondag gegeven als workshop of Bootcamp. Houdt onze homepage in de gaten of wordt lid van onze whatsapp groep 'workshops VW Dance Studio'.


Kizomba Fusion

Kizomba is een Afrikaanse partnerdans die in de jaren '80 in Angola is ontstaan. De dans kenmerkt zich door de langzame manier van dansen waarbij de vrouw tegen de man leunt en zich laat leiden. Het is verwant aan Semba, maar heeft een trager ritme. De muziek is ook beïnvloed door Zouk uit de Franse Antillen en Kompa uit Haiti. Kizomba is in de laatste 10 jaar binnen de Salsa community uitgegroeid tot een populaire dans die niet meer weg te denken is in het uitgaansleven. De meest bekende stijlen zijn de Traditional Kizomba en Urban Kizomba. Urban Fusion is een mix van deze 2 stijlen. Er wordt gestart met de basis van Traditional en gaandeweg leer je ook onderdelen van Urban Kizomba. De gedachte hierachter is dat je dan met dansers van beide stijlen kunt dansen op feesten en festivals. 

Er worden in Nederland en daarbuiten vele feesten, Festivals en Congressen gegeven, waar het van oudsher de gewoonte is dat je met iedereen danst. Hierdoor hoef je je ook niet met een partner in te schrijven. Schrijf je je wel met een partner in en wil je niet roteren tidens de les? Geef dit dan tijdig aan aan de docenten zodat ze hier rekening mee kunnen houden. 

Kizomba Fusion wordt gegeven door Glen en Khristy (Dancamore). Kizomba fusion wordt regelmatig op zondag gegeven als workshop of Bootcamp. Houdt onze homepage in de gaten of wordt lid van onze whatsapp groep 'workshops VW Dance Studio'.


Chairdance

Chairdance is een feminine dans die op en rondom een stoel plaatsvind. De kleding is vrouwelijk tot sensueel en er wordt op hakken of sokken gedanst. De dans is een onderdeel van Latin Burlesque, smaakvol en vrouwelijk. De dans is bedoeld voor het opbouwen van zelfvertrouwen, expressie en het omarmen en gebruiken van je lichaam op
een mooie en smaakvolle manier. Danservaring is niet vereist.

We bieden Chairdance aan op gezette tijden als workshop of choreografiecursus. Je leert dan een choreografie in een vastgesteld aantal lessen en daar wordt enkele malen mee opgetreden (niet verplicht). 

Chairdance wordt gegeven door Evy Puga. Chairdance wordt regelmatig als workshop gegeven op zaterdag en kan aangevraagd worden als workshop voor partijen etc.. Houdt onze homepage in de gaten of wordt lid van onze whatsapp groep 'workshops VW Dance Studio'.

E-mailen
Bellen
Instagram