Uw titel               Salsa dans- en ballet school                                                -  Voorhout  - 
 

Salsa LA Style

Salsa vind zijn oorsprong in Cuba. De geschiedenis van de muziek en de dansen die hebben geleid tot Salsa is te uitgebreid om hier diep op in te gaan. Wel vermelden we dat Afrikaanse muziek en dans, door de komst van slaven, een grote invloed heeft gehad. Oorspronkelijk was Salsa een verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes. De muziekstijl vermengde zich door immigranten in New York met jazzmuziek en Big Bands en daar kwam de Mambo uit. Wanneer is lastig te zeggen, maar op een bepaald moment begon men de muziekstijl Salsa te noemen en ook het dansen op de muziek. Een gestructureerde stijl was er nog niet. LA Style Salsa is een stijl ontstaan en gecreëerd door o.a. Francisco Vazquez  en andere pioniers eind jaren 80/begin jaren 90 in Los Angeles. Salsa werd gewoon door een ieder gedanst zoals hij dat wilde dansen, en er was toen ook wat men noemde Ballroom Salsa. Francisco begon in die tijd zijn eigen stijl te ontwikkelen en aan wedstrijden mee te doen. Hij richtte Los Rumberos Dance Company op en begon musical-achtige shows te maken met dansacrobatiek en introduceerde music-editing. Hij leerde zijn stijl aan zijn broers Johnny en Luis Vazquez en samen begonnen ze de stijl over de hele wereld te verspreiden door de opkomst van Salsafestivals en congressen. Inmiddels wordt On1 (zo kwam LA style te boek te staan) over de hele wereld gedanst, maar dekt de lading niet van LA Style. Salsa LA Style is echt een stijl. Doorspekt met Pachanga, Afro-Cuban Rumba en tal van verschillende soorten draaien en inzetten, dansacrobatiek etc. is het door de jaren heen door de broers en hun studenten, later leraren, doorontwikkeld. Het is een mooie, intensieve en technisch hoge Salsastijl. Naast de Salsa LA Style ontwikkelde zich ook de Mambo (On2 ofwel Salsa NY Style) zich verder door de komst van de Festivals.  Andere bekende Salsa dansstijlen zijn de Cubaanse en de Colombiaanse Salsa. 

Salsa LA Style wordt gegeven door Heidy Willaert. Salsa LA Style wordt regelmatig gegeven als workshop of bootcamp. Houdt onze homepage in de gaten of volg ons op Facebook en Instagram.


Salsa Lady Styling On1

Salsa Lady Styling LA On1 is een les met de focus op het dansen van de dame solo en als volger. In deze cursus ligt de nadruk op jouw dansen, jouw lichaam, jouw bewegingen en sierlijkheid. Hierdoor zul je stabieler worden op de vloer, je techniek zal verbeteren en daarmee ook je uitstraling en zekerheid op de dansvloer! In partneringlessen is voor de rol van het individu minder tijd, in deze lessen wordt daar juist aan gewerkt. Tijdens deze lessen komt dan ook Following aan de beurt. Denk dan aan allerlei draaien en basispartnering als Cross body lead die je hier solo aangeleerd krijgt. Het is een les om je dansen in de partnering te verstevigen, maar ook zeer geschikt als je wel Salsa wil leren maar (nog) niet met een partner wil dansen! In deze lessen is er aandacht voor algemene danstechnieken zoals die voorkomen in dansen en allerlei onderdelen apart, zoals houding, evenwicht, armen & armstyling, benen, isolaties, turns & spins en meer.....

Alles wordt aangeleerd d.m.v. uitleg, oefenen en routines die aangeleerd worden! Ook in deze lessen zal er tijd en aandacht zijn voor Pachanga, Afro-Rumba, Chachacha, Bachata, Ballettechnieken etc (fusion). De laatste maanden van het jaar leer je een kleine choreografie. Met deze choreografie kun je (optioneel) ook meedoen met onze jaarlijkse eindvoorstelling in juni. 

Eenmaal per jaar vind ook ons event, het Europe WOMAN dance fest plaats in Voorhout/Noordwijk. Een Salsa festival met alleen solo lessen door vrouwelijke instructeurs uit binnen- en buitenland. Ook dit is een uitgelezen kans om je eigen dansen een impuls te geven!

Salsa Lady Styling On1 wordt gegeven door Heidy Willaert.  Zie lesrooster.


Salsa & Bachata Kids 

Salsa & Bachata Kids is voor kinderen van 5 - 12 jaar. Het is een speelse, muzikale dansles waarbij de kinderen Salsa en Bachata dansstappen en figuren leren. Ze leren figuren solo en samen. Ook zullen ze kennismaken met andere dansen die in Salsa gebruikt worden, zoals Merengue, Chachacha, Pachanga, Cuban Rumba en Afro-Cuban. We gebruiken we ook danspassen en technieken die uit Ballet, Modern en Urban/Streetdance komen . We dansen  en leren de ritmes op Caraïbische/Latijns-Amerikaanse muziek, hedendaagse (pop)muziek en muziek/ re-mixen uit de jaren '70-'80 & i'90. Na Salsa & Bachata Kids kunnen de kinderen vanaf 12 jaar doorgaan in Salsa of Bachata.  

De laatste weken voor de Kerstvakantie is er een kijkles voor vrienden en familie, in juni vindt de jaarlijkse eindvoorstelling plaats. 

De lessen worden gegeven door Heidy Willaert. Zie lesrooster.


Salsa en Bachata voor Teens (12 - 18 jaar)

Vanaf  12 jaar kun je kiezen voor Salsa of Bachata les. Je leert nog steeds beide dansen, maar de nadruk ligt op 1 stijl, Salsa of Bachata. Je leert de stijl op een hoger niveau, zowel solo als partnerwerk. Bij de lessen leer je naast de basis, die super belangrijk is, ook Bodymovement, Footwork, Styling, Spins & Turns. De meiden gaan ook op latin dansschoenen (hakken) leren dansen! Elke les start met een warming-up en een cooling-down.

Binnen Salsa zal er ook aandacht zijn voor Mambo, Afro-Cuban, Afro-Rumba, Pachanga en Chachacha en Heels-lessen.

Binnen Bachata zal er aandacht zijn voor Bachata Dominican, Sensual en Moderna.

De laatste les voor de Kerstvakantie is een kijkles voor vrienden en familie, in juni vindt de jaarlijkse eindvoorstelling plaats.

 De lessen worden gegeven door Heidy Willaert en gastdocenten.  In de OPEN LESWEEK van 21-24 juni staat SALSA & BACHATA TEENS op het rooster op WOENSDAG 21 juni om 17.55!!

Deze les zal regelmatig als workshop aangeboden worden op zaterdag en kan aangevraagd worden als workshop voor scholen, partijen e.d. Houdt onze homepage in de gaten of volg ons op Instagram en Facebook.


Peuterdans 3+

Peuterdans is heerlijk bewegen voor het kind op muziek!

Vanaf 3 jaar kan er langzaam toegewerkt worden naar alleen meedoen met de les of workshop zonder een ouder/begeleider. In het begin als het spannend is mag de ouder/begeleider er nog bij blijven.
Bij Peuterdans wordt er gezellig gedanst en bewogen op leuke en diverse kindermuziek. Er wordt er gewerkt met thema's zoals het weer, seizoenen of leer-aspecten zoals tellen, kleuren, tanden poetsen etc. Ook wordt er regelmatig met attributen/accessoires gedanst.

Vanaf ongeveer 4 jaar kan je kind doorstromen naar ADV Ballet 4+. De lessen zijn voor zowel jongens als meisjes. In de laatste weken voor de kerstvakantie is er een kijkles en in juni hebben we onze jaarlijkse eindvoorstelling, maar de peuters mogen wel gratis naar de voorstelling komen kijken.

Peuterdans 3+  wordt gegeven door Irina Radtchenko en wordt momenteel alleen gegeven als workshop en kan ook aangevraagd worden. 


Ballet Algemene Dansante Vorming 4+

Ballet Algemene Dansante Vorming is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar.
In deze les gaan de kinderen starten met  verkenning van echt dansen en Klassiek Ballet. Poses, draaien, houding, danspassen en armbewegingen komen aan bod. De oudere kinderen zullen af en toe al aan de barre werken. Er wordt ook gewerkt aan muziekherkenning en ritme en er zal regelmatig met een thema (denk aan seizoenen, weer, tellen etc) en attributen gewerkt worden. Met 6 of 7 jaar, afhankelijk van hoe ver het kind is, kan er doorgestroomd worden naar Klassiek Ballet of een andere dansvorm zoals Salsa & Bachata KIds. In december hebben we een kijkles en in juni is onze einduitvoering..

Ballet ADV 4+ wordt gegeven door Irina Radtchenko.  Zie lesrooster


Klassiek Ballet 

Klassiek ballet is voor kinderen vanaf 6 jaar t/m volwassenen. Bij Klassiek Ballet wordt gewerkt aan alle onderdelen zoals houding, armposes, benen, balletposes, stappen, draaien, los en aan de barre. 

In de kinderlessen is de laatste les voor de kerstvakantie een kijkles. Aan het einde van het jaar wordt er door alle balletgroepen vanaf 4+ gewerkt aan een eindvoorstelling die elk jaar is in juni.

Op dit moment hebben we de groepen 4+, 6+, 9-12 jaar en Volwassenen beginners.

Klassiek Ballet wordt gegeven door Irina Radtchenko. Zie lesrooster.Hula Kids (4 - 12 jaar)

Hula is een Polynesische rituele dansvorm en behoort tot de inheemse gebruiken van onder andere Hawaï, Frans-Polynesië, Samoa, Tonga en Nieuw-Zeeland. Hula betekent 'dans'. Er bestaan vele ondersoorten.
Hula werd door de opkomst van het toerisme in Hawaï een Showbiz-gebeuren. Echter van de jaren '70 kwam er een opleving van de traditionele Hula en er zijn nu vele traditionele Huladansers die trouw blijven aan de oorspronkelijke rituelen. Op verschillende plaatsen zijn er jaarlijkse Festivals waar vele Halau's strijden om de eer van de beste uitvoeringen. Hula kids kan ook aangevraagd worden voor een verjaardagspartijtje.

Hula wordt gegeven door Evy Puga. Hula Kids wordt regelmatig als workshop gegeven op zaterdag en kan als workshop aangevraagd worden voor o.a. scholen en verjaardagspartijtjes. Houdt onze homepage in de gaten of volg ons op Facebook of Instagram.


Bellydance

Buikdans (Raqs Sharki) is een Oriëntaalse dans afkomstig uit het Midden-Oosten en Afrika waarbij veel verschillende lichaamsdelen onafhankelijk van elkaar bewegen. Buikdans is zowel kunst als entertainment. Het is een dans van en voor vrouwen, afkomstig uit de onderbuik, het bekken, de baarmoeder.  De dans beschrijft en begeleidt alle fases  in het leven van een vrouw, van jong meisje tot oude oma. Het is speels, vrolijk, krachtig, spiritueel, spannend, sensueel en geschikt voor alle lichaamstypes. Het zal je helpen je spierspanning, flexibiliteit en bewegingsbereik te verbeteren. Je krijgt ook een betere houding en een nieuw gevoel van zelfvertrouwen en zelfexpressie. Aan het eidne van het jaar kan er door de cursisten die dit leuk vinden meegedaan worden met de lerares samen aan de eindvoorstelling in juni.
Bellydance wordt gegeven door Evy Puga.  Zie lesrooster.


Ori Tahiti

Ori Tahiti is een Polynesische traditionele dans van het eiland Tahiti in Frans-Polynesië. In de Tahitiaanse taal betekent 'Ori Tahiti' letterlijk Tahitiaanse dans. Ori Tahiti heeft diepe wortels in de oude Polynesische beschaving. Het was vanouds beweging gekoppeld aan spraak. Dat is een van de weinige tradities die overeind is gebleven door de eeuwen heen. Er is nog steeds een directe link tussen de Tahitiaanse taal en de dansbewegingen. De dans is vrouwelijk, expressief en vergt veel van het lichaam. De isolaties die met name in de benen, heupen en bekken liggen, zijn intensief, zelfs zwaar te noemen. Wil je een goed workout op een leuke manier en door dans, en tegelijkertijd soepeler worden en zekerder van je lichaam en jezelf, probeer dan eens Ori Tahiti! 

Ori Tahiti wordt gegeven door Evy Puga. Ori Tahiti wordt regelmatig als workshop gegeven op zaterdag en kan aangevraagd worden als workshop voor jongeren, events e.d. Houdt onze homepage in de gaten of volg ons op Facebook of Instagram.


Bachata fusion

Bachata is van origine een partnerdans uit de Dominicaanse Republiek ontstaan vanuit o.a. de Bolero en werd Amargue genoemd. In de jaren '80 kreeg het de naam Bachata. De authentieke Bachata (wordt nu vaak Dominican Bachata genoemd) kenmerkt zich vooral door voetenwerk combinaties die van generatie op generatie werden doorgegeven. In de jaren'90 ontstond de Westerse stijl (wordt nu vaak Bachata Moderna genoemd). Westerse dansen introduceerden de horizontale basisstappen i.p.v. de Domincaanse Box step.  Rond 2005 kwamen daar invloeden bij van o.a. Salsa, tango en Ballroom. De Bachata evolueerde zich vervolgens nog verder door muzikale invloeden en toevoegingen van buitenaf, en ontstonden er ook verschillende manieren van dansen op Bachatamuziek. Op dit moment kan er ruwweg onderscheidden worden in Bachata Dominican, Bachata Sensual en Bachata Moderna. 

In de cursus wordt samengedanst, maar leer je ook Footwork (solo). Tijdens de lessen rouleer je van partner, waardoor je met iedereen leert dansen. Er worden in Nederland en daarbuiten vele feesten, Festivals en Congressen gegeven, waar het van oudsher de gewoonte is dat je met iedereen danst. Hierdoor hoef je je ook niet met een partner in te schrijven. Schrijf je je wel met een partner in en wil je niet rouleren? Geef dit dan tijdig aan aan de docenten zodat ze hier rekening mee kunnen houden. 

Bachata Fusion ( een mix van met name Dominican en Moderna) wordt gegeven door Glen & Khristy (Dancamore). Bachata fusion wordt regelmatig op zondag gegeven als workshop of Bootcamp. Houdt onze homepage in de gaten of volg ons op Facebook en Instagram.


Chairdance

Chairdance is een dans die op en rondom een stoel plaatsvind. De kleding is vrouwelijk tot sensueel en er wordt op hakken of sokken gedanst. Het is een onderdeel van Latin Burlesque ofwel Feminie style, smaakvol en vrouwelijk. De dans is bedoeld voor het opbouwen van zelfvertrouwen, expressie en het omarmen en gebruiken van je lichaam op
een mooie en smaakvolle manier. Danservaring is niet vereist.

We bieden Chairdance aan op gezette tijden als workshop of choreografiecursus. Je leert dan een choreografie in een vastgesteld aantal lessen.

Chairdance wordt gegeven door Evy Puga. Chairdance wordt regelmatig als workshop gegeven op zaterdag en kan aangevraagd worden als workshop voor partijen etc.. Houdt onze homepage in de gaten of volg ons op Facebook en Instagram.Latin dansfit all levels 16+/volwassenen

 Latin dansfit is onze eigen bewegingsvariant voor iedereen die graag vanuit dans heerlijk wil bewegen. Een les voor het opbouwen van de conditie en flexibiliteit, maar met dans als uitgangspunt. Omdat de les door dansleraren wordt gegeven zullen we de verschillende dansvormen aanleren zoals we dat ook in de gewone danslessen doen. Echter bij dansfit gaan we niet steeds verder in het aanleren van dansbewegingen en niveau. We blijven voornamelijk in de basis, maar zullen wel vaker wat snellere muziek gebruiken voor de conditie. 80 a 90% van de les is muziek en alleen waar nodig, zullen we een danspas uitleggen. De dansen die we gebruiken en waarmee we variëren zijn: Salsa, Mambo, Salsa Cuban Style, Bachata, Chachacha, Pachanga, Cuban Rumba, Afro Cuban en Merengue. We starten elke les met een goede stretching/warming-up en Body Movement. We sluiten elke les af met een stretching/cooling-down en body-scan. 

Voor deze les dient ook een yoga-matje meegenomen te worden. Vanaf september 2023 komt Latin dansfit op het programma op zaterdagochtend. 

ZATERDAG 24 juni 2023 om 10.10 uur wordt er een  OPEN LES gegeven! Zie homepage Open Lesweek.

Latin dansfit wordt gegeven door Heidy Willaert. Bij afwezigheid wordt de les gegeven door Evy Puga die dan ook nog aanvullingen doet vanuit Ori Tahiti!

E-mailen
Bellen
Instagram